Botten:
400 g mandelmassa
4 msk kakao
3 äggulor
Mousse:
6 gelatinblad
2,5 dl körsbärssås med bitar
1 msk citronsaft
3 äggvitor
0,5 dl socker
3 dl vispgrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Börja med att dela mandelmassan i mindre bitar. Arbeta ihop mandelmassa, kakao och äggulor för hand eller i matberedare med kniven monterad. Kör till en jämn smet.
3. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna helt.
4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Häll körsbärssåsen i en kastrull och värm tills den är ljummen. Krama ur och rör ned gelatinbladen i såsen. Tillsätt citronsaften. Häll över vätskan i en skål och låt den svalna och bli litet simmig.
5. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Vispa grädden i en separat skål. Rör försiktigt ned den avsvalnade körsbärssåsen i grädden. Blanda till sist ned äggvitevispet.
6. Häll smeten över den avsvalnade kakbotten och ställ den sedan i kylen ca 2 timmar eller tills moussen blivit fast. Ta fram och skär upp i bitar innan kakan serveras.
17 - 24 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…