Pajdeg:
6 dl vetemjöl
1 krm salt
225 g smör
ca 6 msk kallt vatten
Fyllning:
12 dl urkärnade körsbär
2 dl socker
3 msk maizena
1 krm salt
3 droppar bittermandelolja
1 msk socker
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kör mjöl, salt och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och kör ytterligare några sekunder tills degen nästan bildar en boll. Krama ihop degen till två bollar, plasta in och låt vila i kylskåpet.
3. Rör samman socker, maizena och salt i en stor skål. Tillsätt körsbär och bittermandelolja. Blanda och låt stå 30 minuter. Kavla ut den ena degbollen och klä en smord pajform.
4. Nagga botten lätt med en gaffel och låt sedan vila i frysen ca 30 minuter. Häll bären i formen och undvik att få med alltför mycket vätska.
5. Kavla ut resterande deg och skär ut remsor. Lägg remsorna som ett galler över fyllningen. Fäst ändarna i kanten och strö över socker. Grädda ca 15 minuter.
6. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 40 minuter. Låt svalna och servera förslagsvis med vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…