Placeholder

Körsbärspaj

Ingredienser

Pajdeg:
6 dl vetemjöl
1 krm salt
225 g smör
ca 6 msk kallt vatten

Fyllning:
12 dl urkärnade körsbär
2 dl socker
3 msk maizena
1 krm salt
3 droppar bittermandelolja
1 msk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Kör mjöl, salt och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och kör ytterligare några sekunder tills degen nästan bildar en boll. Krama ihop degen till två bollar, plasta in och låt vila i kylskåpet.

3. Rör samman socker, maizena och salt i en stor skål. Tillsätt körsbär och bittermandelolja. Blanda och låt stå 30 minuter. Kavla ut den ena degbollen och klä en smord pajform.

4. Nagga botten lätt med en gaffel och låt sedan vila i frysen ca 30 minuter. Häll bären i formen och undvik att få med alltför mycket vätska.

5. Kavla ut resterande deg och skär ut remsor. Lägg remsorna som ett galler över fyllningen. Fäst ändarna i kanten och strö över socker. Grädda ca 15 minuter.

6. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 40 minuter. Låt svalna och servera förslagsvis med vaniljglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.