Entrecote, lövbiff, fransyska eller vilket kött ni själva vill ha passar.
1 påse Korean BBQ
1 purjolök
1 paprika
1 gurka
1 burk majs
2 morötter
1 salladshuvud
1 dl ris
Sojasås
1 röd chili
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlök
2msk japansk soja
1 msk olja
1 msk färsk pressad lime
1. Börja med att hacka upp köttet i önskade bitar, sedan blandar du Korean BBQ enligt förpackning med vatten samt olja, lägg i köttet där i så det marineras under tiden. Sätt igång risvattnet och låt detta koka enligt förpackning.
2. Hacka alla grönsaker i önskad storlek, vi gillar när det är tunt skuret. Förbered därefter sojasåsen, genom att tunt hacka chili, riv 1 vitlöksklyfta och 1 msk ingefära och bland ihop det med vätskan, krydda efter smak.
3. När riset kokat klart så kan du börja steka köttet i en varm panna (häll i en del marinad också), stek så länge du vill, tills köttet har önskad färg, blanda därefter i riset i pannan och stek lite till. Förbered ''salladsskålarna'' lägg i grönsaker varvat med kött/riset och ringla sedan över sojasås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…