INGREDIENSER:
300 g kolja
0,25 tsk salt
1 krm svartpeppar
1,5 msk ströbröd
0,5 msk flytande margarin
0,25 solovitlök
30 g riven hårdost
0,25-0,5 bubbla dill
Potatismos:
500 g potatis
0,5 dl mjölk 0,5%
0,5 tsk flytande margarin
salt & peppar
0,5 förp haricots verts
Välj butik
City Gross Meny
Se om vi kan leverera till dig
Postnr
Kolla
Kolja med dill- och osttäcke
29
Recept
Kolja med dill- och osttäcke
2 personer30-40 min
INGREDIENSER:
300 g kolja
0,25 tsk salt
1 krm svartpeppar
1,5 msk ströbröd
0,5 msk flytande margarin
0,25 solovitlök
30 g riven hårdost
0,25-0,5 bubbla dill
Potatismos:
500 g potatis
0,5 dl mjölk 0,5%
0,5 tsk flytande margarin
salt & peppar
0,5 förp haricots verts
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och koka potatisen till moset.
3. Lägg kolja i en ugnsform. Salta och peppra.
4. Blanda samman ströbröd, margarin, pressad vitlök, riven ost och dill. Bred det över fisken. Sätt in i ugn ca 20 minuter.
5. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Salta och peppra efter smak.
6. Koka haricots verts hastigt i lättsaltat vatten.
7. Servera fisken med potatismos och haricots verts.
Tips! Det piffar upp att krydda moset med någon örtkrydda, om inte annat blir det lite finare.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng