Mördeg
– 1 dl strösocker
– 3½ dl vetemjöl + lite till utbakningen
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk vaniljsocker
– 250 g smör
Fyllning
– 1 chokladgodis, gärna dubbeljapp
Garnering
– 17 tunna chokladplattor, t ex Noblesse
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
3. Forma degen till en längd. Skär i ca 17 bitar. Lägg bitarna i engångsformar av aluminiumfolie.
4. Fyllning: Skär jappen i små bitar och tryck ner en bit i varje form. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.
5. Garnering: Låt en noblesseplatta smälta på varje kaka direkt när kakorna kommer ut från ugnen. Låt svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…