3 ägg
2 dl socker
3 dl kokos
0,75 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
ca 3 dl hallon, frysta
eller färska
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten. Bred ut den i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm, och grädda i mitten av ugnen 5 minuter. Håll koll så den inte bränns, det går snabbt!
3. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort gräddningspapperet från kakan och låt svalna.
4. Vispa grädden ganska hårt till fyllningen. Vänd ned lemon curd, bred detta på kakan och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Låt vila i kylen någon timme.
5. Om kakan skulle ha blivit för mörk kan du pudra över florsocker. Rostad kokos är gott på, liksom hallon och citronmeliss.
Ca 14 skivor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng