Kakdeg:
200 g smält smör
2 dl råsocker
0,5 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk maizena
1 tsk bakpulver
3 dl havregryn
Fyllning:
200 g färskost
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
200 g vit choklad
Topping:
3 dl bär
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 28 cm, med bakpapper och smörj sidorna med smör.
2. Börja med att göra kakdegen. Vispa smör och socker ca 2 minuter. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa litet till.
3. Blanda bakpulver, maizena, mjöl och kanel i en separat skål och vispa sedan ned det i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Blanda slutligen i havregrynen. Det blir en tjock deg, litet som kaksmulor.
4. Tryck ut halva degen jämnt i kakformens botten. Spara hälften till garnering. Lägg resterande kakdeg i kylen under tiden du gör fyllningen.
5. Vispa ägg, färskost och socker så att det blir väl blandat. Värm den vita chokladen över vattenbad och blanda ned den ordentligt i färskostsmeten. Häll smeten över kakdegen i formen.
6. Strö bären jämnt över smeten och avsluta med resterande kakdeg. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta ut och låt kallna helt i rumstemperatur, ställ sedan i kylen minst 2 timmar så den stelnar. Öppna inte formen förrän kakan är helt kall.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…