Fyllning:
500 g blåbär
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
Smet:
150 g smör
0,5 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
0,5 tsk salt
2 dl vispgrädde till servering
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll blåbär i en pajform. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda så att alla bär täcks av sockerblandningen. Blåbären kan ersättas med valfria bär eller äpplen. I så fall behövs inget potatismjöl, då äpplena inte släpper så mycket vätska.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde, vispa ihop och dra kastrullen från värmen. Rör ned mjöl, havregryn, bakpulver, socker och salt och blanda till en jämn smet.
4. Bred smeten över blåbären och grädda sedan i mitten av ugnen 25 - 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.
5. Servera pajen ljummen tillsammans med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng