Fyllning:
4 stora äpplen
1 msk råsocker
2 tsk kanel
Salt kolatäcke:
150 g smör
0,75 dl vispgrädde
0,75 dl ljus sirap
1 dl socker
4 dl havregryn
2,75 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram en pajform, 24 cm.
2. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i formen och strö över socker och kanel. Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädde, sirap och socker. Låt sjuda 3 minuter och ta sedan från värmen. Rör ned resterande ingredienser och rör ihop till en smet.
3. Häll smeten över äpplena i formen och grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter tills den fått en gyllene yta. Ta ut pajen och låt svalna.
10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng