2 dl dinkelmjöl fullkorn
1,5 dl vetemjöl
2 dl hasselnötsmjöl
1 krm bikarbonat
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
Pensling och i garnering:
0,75 dl hackade hasselnötskärnor
1 tsk flingsalt
1. Sätt ugnen på 225 ⁰ C
2. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till en deg.
3. Dela degen i fyra jämnstora bitar och kavla ut till plåtlånga längder, ca 15 cm breda. Låt vila en kort stund på arbetsbänken innan du lyfter över dem på bakpappersklädd plåt. Annars kan degen dra ihop sig igen. Nagga med en gaffel.
4. Pensla lätt med vatten och strö över hackade nötkärnor och flingsalt.
5. Markera längderna i trekantiga bitar med en sporre. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
6. Låt svalna. Dela i bitar efter markeringarna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…