Placeholder

Knäckebröd med hasselnötter (ca 40 bitar)

Ingredienser

2 dl dinkelmjöl fullkorn
1,5 dl vetemjöl
2 dl hasselnötsmjöl
1 krm bikarbonat
1/2 tsk salt
2 dl mjölk

Pensling och i garnering:

0,75 dl hackade hasselnötskärnor
1 tsk flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 ⁰ C

2. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till en deg.

3. Dela degen i fyra jämnstora bitar och kavla ut till plåtlånga längder, ca 15 cm breda. Låt vila en kort stund på arbetsbänken innan du lyfter över dem på bakpappersklädd plåt. Annars kan degen dra ihop sig igen. Nagga med en gaffel.

4. Pensla lätt med vatten och strö över hackade nötkärnor och flingsalt.

5. Markera längderna i trekantiga bitar med en sporre. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

6. Låt svalna. Dela i bitar efter markeringarna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.