2 msk olivolja
5 hackade vitlöksklyftor
7-8 tomater, ta din favorit
1 msk balsamvinäger
16 hela basilikumblad, skurna i små remsor
Salt och peppar efter tycke
1 hel baguette
8 matskedar smör
1 dl färskt riven parmesanost
Detta är ett av våra favoritrecept från myTaste USA som är skriven av bloggaren Amber som kommer från Tennesse, Amerika.
Amber är hemmafru och bor med sina tre barn och man ute på landsbygden och hon älskar att laga mat. Eftersom hon har ett stort matintresse så startade hon bloggen This mommy cooks och har flera grymma recept hos oss på myTaste.
Receptet på denna bruschetta passar som förrätt till middagsbjudningen eller varför inte som en god bufférätt vid större tillställningar.
Smakrik med basilika och vitlök och så himla god att andra brusuchettor kommer blekna i jämförelse, testa bums!
Gör så här:
1) Värm olivolja i en stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlök och rör om, stek lätt i ungefär en minut tills det börjar dofta. Häll över i en skål och låt svalna något.
2) Tillsätt tomater, balsamvinäger, basilika, parmesanost och salt och peppar till skålen. Rör om och smaka sedan av och tillsätt mer basilika och salt om det behövs. Täck och kyl i en timme eller två, eller servera omedelbart om du behöver.
3) Skär baguetten på halva eller i mindre skivor. Smält halva smöret i en stor stekpanna och grilla halva brödet eller hälften av skivorna på båda sidor. Stek brödet gyllenbrunt på båda sidor. Upprepa med den andra hälften av smöret och den andra halvan av brödet.
4) För att servera, rör om tomatblandningen en gång till och sked generöst över brödskivorna.
Toppa med mer parmesanost om du vill!
Tillagningstid: ca 25 minuter
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/bruschetta-cooking-club-2981677.html
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…