Kladdkakssandwich med vaniljglass – utan glassmaskin

Ingredienser

Ingredienser

150 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl (90 g)

30 g kakao (0,75 dl)

0,5 msk vaniljsocker

1 krm salt

Vaniljglass

5 dl grädde

1 burk kondenserad mjölk, sötad

1-2 tsk vaniljpasta (eller vaniljsocker/vaniljextrakt eller ca 1 krm vaniljpulver)

Gör så här

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten 25×30 (låt bakplåtspappret sticka upp längs kanterna).
Smält smöret i en kastrull och dra åt sidan för att svalna.
Rör försiktigt ihop ägg och socker (vispa inte).
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan ned i ägg- & sockerblandningen. Blanda försiktigt med en ballongvisp tills du har en jämn och klumpfri smet.
Häll upp hälften av smeten i formen (jag vägde min smet och delade sedan på två för att veta exakt mängd så att det blir så jämt som möjligt). Bred ut smeten jämt över pappret, det blir ett ganska tunt lager så försök att få det jämt. Spara resten av smeten till nästa omgång.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter, kladdkakan är färdig när den precis har ”stannat” i mitten. Ta ut och låt svalna i några minuter, lyft sedan ut bakplåtspappret med kladdkakan över till ett galler och låt svalna helt.
Lägg i ett nytt bakplåtspapper i formen och häll upp resten av smeten. Grädda i ugnen, ta sedan ut och låt svalna. När båda kladdkakorna har svalnat så lägger du in de i frysen (de ska fortfarande vara på bakplåtspappret) i minst 1,5 timme.
Innan du tar ut kladdkakorna ur frysen så gör du glassen. Vispa grädden till mjuka toppar och häll sedan i burken med kondenserad mjölk samt vaniljpastan. Fortsätt vispa lite till så att allt är ordentligt blandat.
Ta ut ena bakplåtspappret med kladdkakan och lägg i samma form som du gräddade kladdkakorna i (25×30). Häll på glassmeten och ställ in i frysen igen i ca 1 timme så att ytan på glassen hinner stelna en aning. Ta då ut andra kladdkakan från frysen, lossa den från bakplåtspappret och lägg ovanpå glassen försiktigt. Ställ in i frysen i igen och låt den vara där i minst 6 timmar innan du tar ut och skär upp i lagom stora bitar. Förvara dina sandwich i frysen och sedan är det bara att gå till frysen när du blir glassugen!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.