75 g smör
150 g mörk choklad
2 st ägg
1.75 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1.5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
Smält smör i en kastrull på svag värme.
Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör om så att chokladen smälter till en jämn och fin smet.
Låt stå och svalna.
Knäck äggen i en bunke och tillsätt socker. Vispa med till en ljus smet.
Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper. (Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. )
Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 10-12 minuter.
(När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)
Låt kakorna svalna på plåten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…