Kladdkakecookies

Ingredienser

75 g smör
150 g mörk choklad
2 st ägg
1.75 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1.5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl

Gör så här

Smält smör i en kastrull på svag värme.

Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör om så att chokladen smälter till en jämn och fin smet.

Låt stå och svalna.

Knäck äggen i en bunke och tillsätt socker. Vispa med till en ljus smet.

Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet.

Klicka ut smeten på bakplåtspapper. (Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. )

Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 10-12 minuter.

(När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)

Låt kakorna svalna på plåten.

Betyg (6 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.