Kladdkaka med Toscatäcke Fredriks fika

Ingredienser

10 bitar

150 g smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tosca
75 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
175 g mandel

Gör så här

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform på ca 20 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen
3. Blanda alla ingredienser till toscan utom nötterna i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.
4. Hacka mandlarna grovt och rör ner i toscasmeten.
5. Fördela toscan över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Skaka lätt på formen i ugnen, mitten ska inte dallra, då är kakan klar.
6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du lägger över den på ett fat.

Betyg (12 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Missa inte - Ett vin i "världsklass!"
329 kr