10 bitar
150 g smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tosca
75 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
175 g mandel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform på ca 20 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen
3. Blanda alla ingredienser till toscan utom nötterna i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.
4. Hacka mandlarna grovt och rör ner i toscasmeten.
5. Fördela toscan över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Skaka lätt på formen i ugnen, mitten ska inte dallra, då är kakan klar.
6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du lägger över den på ett fat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!