150 g smält smör
3 dl socker
3 ägg
2 msk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1,5 dl vispgrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugn
2. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Häll i det smälta smöret och rör samman allt tills smeten går ihop. Häll därefter i vispgrädden och blanda till en slät smet. Vispa inte.
3. Fördela smeten jämnt i dina muffinsformar till ca 2/3. Grädda ca 10 - 15 minuter beroende på ugn och storlek.
4. När muffinsen fått en liten "kulle" i mitten börjar det bli dags att ta ut dem. Låt svalna helt och ställ i kylen för att stelna.
12 normalstora eller 8 stora muffins
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…