100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 150 grader och klä en ugnsform, 30 x 20 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned i smeten och tillsätt det smälta smöret.
3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
4. Låt chokladkakan stelna, gärna i kylen. Skär upp i rutor och servera med frukt, bär och vispad grädde.
Ca 8 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…