Placeholder

Kladdig brownie med mjölkchokladglasyr

Ingredienser

200 g smör
4 dl socker
3 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk torkat pulverkaffe
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
4 ägg

Glasyr:
150 g mjölkchoklad i bitar
2 msk starkt kaffe
4 msk kakao
1,5 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör

Topping:
25 g hackad choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form, 25 x 30 cm, med bakplåtspapper eller smörj en rund form, ca 28 cm.

2. Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll smörsockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.

3. Häll smeten i den form du valt och grädda kakan mitt i ugnen 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna 30 minuter.

4. Smält chokladen till glasyren över vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ned florsocker och smör i chokladen och blanda till en jämn smet. Bred glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen.

5. Låt kakan stå 15 minuter före servering så att glasyren hinner stelna.

25 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr