200 g smör
4 dl socker
3 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk torkat pulverkaffe
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
4 ägg
Glasyr:
150 g mjölkchoklad i bitar
2 msk starkt kaffe
4 msk kakao
1,5 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör
Topping:
25 g hackad choklad
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form, 25 x 30 cm, med bakplåtspapper eller smörj en rund form, ca 28 cm.
2. Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll smörsockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
3. Häll smeten i den form du valt och grädda kakan mitt i ugnen 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna 30 minuter.
4. Smält chokladen till glasyren över vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ned florsocker och smör i chokladen och blanda till en jämn smet. Bred glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen.
5. Låt kakan stå 15 minuter före servering så att glasyren hinner stelna.
25 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng