Kikärtsgryta med rotfrukter och tofu

Ingredienser

200 g marinerad tofu
300 g potatis
1 burk kokta kikärtor à 400 g

2 morötter
1 gul lök
1 paprika

500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning

4/5 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
färsk oregano

Gör så här

Skala och skiva:
Lök
Potatis
Morötter

Fräs i en stekpanna i ca 5 minuter:
Lök
Morötter

Fräs i en stekpanna i ca 10 min:
Potatisen

Tillsätt:
Krossade tomater
1,5 dl vatten
Buljongen (smula i om tärning)
Krydda med salt och peppar.
Koka ca 10 minuter.

Tärna och stek tofun.
Skär paprikan i bitar.

Blanda i:
Kikärtor
Paprika
Späd med mer vatten om behövs.
Koka i ca 5 minuter.

Hacka och strö över oregano.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.