Pajbotten:
200 g digestivekex
100 g brynt smör
Margarin och kokosflingor till formen
Fyllning:
4 äggulor
400 g sötad kondenserad mjölk
5 lime (skal och saft)
Botten:
Krossa digestivekex i en bunke och mixa sedan dem slät med stavmixer.
Smält smör och bryn det något innan du blandar ner med kexen till jämn smet.
Ta fram en form och smöra den, strö sedan kokosflingor över så det täcker fettet. Tryck sedan ut pajbotten i formen.
Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda din botten i ca 8 minuter.
Smeten:
Blanda samman kondenserad mjölk, äggulor och saft och skal från limefrukterna i en bunke.
Fyll pajen med smet och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Servera med lättvispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng