Pajbotten:
200 g digestivekex
100 g brynt smör
Margarin och kokosflingor till formen
Fyllning:
4 äggulor
400 g sötad kondenserad mjölk
5 lime (skal och saft)
Botten:
Krossa digestivekex i en bunke och mixa sedan dem slät med stavmixer.
Smält smör och bryn det något innan du blandar ner med kexen till jämn smet.
Ta fram en form och smöra den, strö sedan kokosflingor över så det täcker fettet. Tryck sedan ut pajbotten i formen.
Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda din botten i ca 8 minuter.
Smeten:
Blanda samman kondenserad mjölk, äggulor och saft och skal från limefrukterna i en bunke.
Fyll pajen med smet och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Servera med lättvispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng