1 portion, 20 minuter
1 portion snabbnudlar med kryddpåse
2 ägg
2 msk kewpie-majonnäs
1⁄2 vitlöksklyfta, riven
3 champinjoner, skivade
1 tsk smör
3 skivor bacon
1⁄2 dl finhackad salladslök
1 tsk rostade sesamfrön
https://www.dn.se/mat-dryck/kewpie-nudlar/
1. Vispa ihop 1 ägg, majonnäs, vitlök och kryddpåse i en skål.
2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i det andra ägget, sänk till medelvärme och koka 7 minuter. Häll snabbt av vattnet och låt ägget ligga i kallt vatten 5 minuter. Skala ägget försiktigt och dela på hälften.
3. Stek svampen i smöret tills den fått färg. Stek därefter baconen tills de är något krispiga. Koka nudlarna i 4 dl vatten enligt instruktionerna på förpackningen eller tills de är al dente.
4. Häll försiktigt i vattnet från nudlarna i majonnässåsen och vispa ihop. Tillsätt nudlarna och toppa med ägg, svamp, bacon, sallads- lök och sesamfrön.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…