Kewpie-nudlar

Ingredienser

1 portion, 20 minuter
1 portion snabbnudlar med kryddpåse
2 ägg
2 msk kewpie-majonnäs
1⁄2 vitlöksklyfta, riven
3 champinjoner, skivade
1 tsk smör
3 skivor bacon
1⁄2 dl finhackad salladslök
1 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

https://www.dn.se/mat-dryck/kewpie-nudlar/

1. Vispa ihop 1 ägg, majonnäs, vitlök och kryddpåse i en skål.
2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i det andra ägget, sänk till medelvärme och koka 7 minuter. Häll snabbt av vattnet och låt ägget ligga i kallt vatten 5 minuter. Skala ägget försiktigt och dela på hälften.
3. Stek svampen i smöret tills den fått färg. Stek därefter baconen tills de är något krispiga. Koka nudlarna i 4 dl vatten enligt instruktionerna på förpackningen eller tills de är al dente.
4. Häll försiktigt i vattnet från nudlarna i majonnässåsen och vispa ihop. Tillsätt nudlarna och toppa med ägg, svamp, bacon, sallads- lök och sesamfrön.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.