Kebab:
1 paket Pulled VegMe á 240 g
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1,5 msk ljus sojasås
2 tsk hela kumminfrön (EJ SPISKUMMIN)
1 msk paprikapulver
1 msk torkad 0regano
Rikligt med svartpeppar
Salt
Rapsolja
-----
Limeaioli:
2 dl VegMe vegansk Majonnäs
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1/2 msk färsk citronjuice
1 lime - juice och skal
Salt
Peppar
-----
Chilisalsa:
1 stor gul lök
1 stor tomat
2 msk sambal oelek
1/2 kruka färsk koriander
1/2 dl olivolja
1/2 citron - juicen
Salt
-----
Picklad rödlök:
1 stor röd lök
3 lime
1 nypa salt
-----
Övrigt:
Rikligt med Koriander eller bladpersilja
Stora liba/pita/orientbröd
Kebab
Skala och riv:
Lök
Vitlöken
Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur den gula löken och behåll fruktköttet.
Blanda rejält:
Lök
Vitlök
Kryddorna
Soja
Vegme och blanda rejält.
Låt gärna marinera i kylskåp i minst en timme.
Stek kebaben i en stekpanna tills den blir knaprig, eller i ugn på bakplåtspapper 225 grader i ca 15 min
-----
Limeaioli:
Skala och riv vitlöken
Riv skalet av limen och samla i en skål
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av
Låt stå i kyl 30 min innan servering
-----
Chilisalsa:
Finhacka lök och tomat
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av
Låt stå i kyl i 30 min innan servering
-----
Picklad lime:
Skiva löken
Pressa limen över löken
Låt dra 30 min innan servering
-----
Bygg kebaben:
Bröd
Rikligt med kebab
Alla tillbehör
Koriander eller persilja på toppen
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…