600 - 700 g kassler
1 strimlad purjolök
1 hackad schalottenlök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 - 2 finhackade vitlöksklyftor
5 msk chilisås
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
2 dl lätt crème fraîche paprika & chili
en nypa salt
svartpeppar
smör att bryna i
ev 2 tsk curry för variation
1. Tvätta paprika och purjolök noga. Skär kassler och paprika i stora tärningar. Strimla purjon och hacka schalottenlök och vitlök.
2. Bryn kasslern i het panna, tillsätt paprika, schalottenlök och purjo och låt det steka med 5 minuter utan att ta färg.
3. Blanda i vitlök, chilisås, grädde, crème fraîche och ev curry. Låt småputtra 15 - 20 minuter.
4. Servera kokt ris eller potatis och en grönsallad till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng