600 - 700 g kassler
1 strimlad purjolök
1 hackad schalottenlök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 - 2 finhackade vitlöksklyftor
5 msk chilisås
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
2 dl lätt crème fraîche paprika & chili
en nypa salt
svartpeppar
smör att bryna i
ev 2 tsk curry för variation
1. Tvätta paprika och purjolök noga. Skär kassler och paprika i stora tärningar. Strimla purjon och hacka schalottenlök och vitlök.
2. Bryn kasslern i het panna, tillsätt paprika, schalottenlök och purjo och låt det steka med 5 minuter utan att ta färg.
3. Blanda i vitlök, chilisås, grädde, crème fraîche och ev curry. Låt småputtra 15 - 20 minuter.
4. Servera kokt ris eller potatis och en grönsallad till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…