Placeholder

Kasslergratäng med fransk senap och bacon

Ingredienser

800 g kassler
1 stånd broccoli
0,5 blomkålshuvud
0,5 spetskålhuvud
10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon
2 bollar mozzarella
3 tomater
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
2 tsk fransk senap
2 tsk japansk soya
1 tsk lantbuljong
2 dl riven ost
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Dela blomkål och broccoli i mindre buketter. Strimla spetskålen och skiva svampen. Stek allt i smör tills kålen mjuknat. Lägg i botten av en ugnsform.

3. Skär kasslern i skivor och bryn dem i smör. Varva kassler, mozzarella och tomatskivor över kålen. Strö över stekt bacon i bitar.

4. Häll grädde, crème fraîche, senap, soya, buljong och pressad vitlök i en kastrull och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över baconet och strö över riven ost.

5. Gratinera 20 - 25 minuter eller tills osten fått fin färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.