800 g kassler
1 stånd broccoli
0,5 blomkålshuvud
0,5 spetskålhuvud
10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon
2 bollar mozzarella
3 tomater
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
2 tsk fransk senap
2 tsk japansk soya
1 tsk lantbuljong
2 dl riven ost
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela blomkål och broccoli i mindre buketter. Strimla spetskålen och skiva svampen. Stek allt i smör tills kålen mjuknat. Lägg i botten av en ugnsform.
3. Skär kasslern i skivor och bryn dem i smör. Varva kassler, mozzarella och tomatskivor över kålen. Strö över stekt bacon i bitar.
4. Häll grädde, crème fraîche, senap, soya, buljong och pressad vitlök i en kastrull och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över baconet och strö över riven ost.
5. Gratinera 20 - 25 minuter eller tills osten fått fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng