Till 4 portioner behöver du:
400 gram potatis
1 stånd broccoli
1 gul lök
1 bit purjolök (gärna gröna delen)
1-2 vitlöksklyftor
150 gram cocktailtomater
500 gram kassler
2 tsk rapsolja
2 ½ dl matgrädde laktosfri 10 %
1 dl mellanmjölk laktosfri
4 msk riven ost 12 %
oregano
svartpeppar
salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Koka i lättsaltat vatten tills potatisen är lagom mjuk
Dela broccolin i små buketter. Skala och hacka lök, vitlök och purjolök.
Dela tomaterna och strimla kasslern.
Hetta upp oljan i en större stekpanna och fräs alla grönsaker och kassler i några minuter.
Tillsätt grädde och mjölk i stekpannan och låt det puttra en stund.
Krydda med lite salt ( salta försiktigt då kassler kan släppa sälta), svartpeppar och oregano efter smak.
Blanda i den kokta potatisen.
Häll över allt i en ugnsfast form och strö över osten.
Gratinera i mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Servera gratängen med sallad och andra grönsaker.
Viktväktarna
mittWW Smartpoints BLÅ: 8 smartpoints per portion
mittWW Smartpoints GRÖN: 8 smartpoints per portion
mittWW Smartpoints LILA: 6 smartpoints per portion
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…