Placeholder

Kassler- och rislåda

Ingredienser

6 portioner kokt ris
500 g kassler, tärnad
1 gul lök, strimlad
1 dl crème fraîche
2 dl mjölk
1 dl majonnäs
0,5 dl chilisås
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Rör ihop crème fraîche, mjölk, majonnäs och chilisås i en bunke.

3. Lägg riset i en stor ugnsfast form, lägg på lök och kassler och rör om. Häll crème fraîcheblandningen ovanpå och fördela den rivna osten över.

4. Gratinera i mitten av ugnen tills den fått fin färg - ca 15 minuter om riset är varmt, ca 10 minuter ytterligare om riset förberetts och förvarats i kylen.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.