Placeholder

Karrégryta med katrinplommon och spenat

Ingredienser

700 g benfri fläskkarré
200 g kärnfria katrinplommon
4 salladslökar
1 msk rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk japansk soya
2 dl vatten
2 msk riven färsk ingefära
100 g färsk spenat
1 - 2 dl vispgrädde

Gör så här

1. Strimla köttet, halvera plommonen och strimla salladslöken. Hetta upp oljan i en stor stekgryta, bryn köttet och efterstek ca 10 minuter på medelvärme. Tillsätt plommon, vitlök, salt, peppar, soya, grädde och vatten. Rör om och låt koka några minuter utan lock så att litet vätska dunstar.

2. Vänd ned salladslök, ingefära och låt koka ytterligare några minuter. Rör ned spenaten och låt den bara bli varm så den inte tappar sin färg.

3. Servera med ris.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr