700 g benfri fläskkarré
200 g kärnfria katrinplommon
4 salladslökar
1 msk rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk japansk soya
2 dl vatten
2 msk riven färsk ingefära
100 g färsk spenat
1 - 2 dl vispgrädde
1. Strimla köttet, halvera plommonen och strimla salladslöken. Hetta upp oljan i en stor stekgryta, bryn köttet och efterstek ca 10 minuter på medelvärme. Tillsätt plommon, vitlök, salt, peppar, soya, grädde och vatten. Rör om och låt koka några minuter utan lock så att litet vätska dunstar.
2. Vänd ned salladslök, ingefära och låt koka ytterligare några minuter. Rör ned spenaten och låt den bara bli varm så den inte tappar sin färg.
3. Servera med ris.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng