3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
150 g smält, avsvalnat smör
Smörkräm:
75 g smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
skal av 1 liten citron
1 - 1,5 tsk citronsaft
Garnering:
kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt till äggsmeten. Tillsätt det avsvalnade smöret och grädden. Häll smeten i formen och grädda ca 15 minuter. Låt svalna något, 5 - 10 minuter.
3. Smält smöret till smörkrämen och låt det svalna något. Riv citronskalet. Blanda alla ingredienser och rör om väl.
4. Bred citronglasyren på kakan medan den fortfarande är varm och strö på litet kokosflingor. Täck med folie, ställ svalt och skär upp kakan i rutor när glasyren stelnat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…