150 g smör
4 st ägg
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 dl glutenfri mjölmix
1 msk fiberhusk ( om du gör glutenfritt)
0/5 dl kakao
1 msk bakpulver
2 krm salt
Glasyr:
75 g smör
0/5 dl kok kaffe
0/5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna på ca 30x40cm noga med smör.
2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner i äggvispet varvat med smöret. Vänd ihop till en slät smet. Använd gjärna en elvisp.
4. Fyll formen med smeten och baka mitt i ugnen 15 minuter. Känn med en gafel i mitten att den kommer ur torr.
5. Låt bakelsen svalna i formen.
GLASYREN:
6. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
7. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokos. Skär upp i rutor, här kan du göra hur stora eller små du vill. Lagom är cirka 25-30 st.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng