Kärleksmums

Ingredienser

150 g smör
4 st ägg
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 dl glutenfri mjölmix
1 msk fiberhusk ( om du gör glutenfritt)
0/5 dl kakao
1 msk bakpulver
2 krm salt

Glasyr:
75 g smör
0/5 dl kok kaffe
0/5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker

Gör så här

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna på ca 30x40cm noga med smör.

2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.

3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner i äggvispet varvat med smöret. Vänd ihop till en slät smet. Använd gjärna en elvisp.

4. Fyll formen med smeten och baka mitt i ugnen 15 minuter. Känn med en gafel i mitten att den kommer ur torr.

5. Låt bakelsen svalna i formen.

GLASYREN:

6. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.

7. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokos. Skär upp i rutor, här kan du göra hur stora eller små du vill. Lagom är cirka 25-30 st.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr