Placeholder

Käringöbakelse

Ingredienser

12 skivor Roast n Toast
100 g kallrökt lax
100 g skalade räkor
0.5 st finhackad gul lök
4 msk majonäs (gärna Hellman's)
2 knippe persilja

Garnering:
4 msk löjrom eller stenbitsrom
0.25 st citron
1 knippe dill
12 sträkor

Gör så här

1. Finhacka lök, räkor och lax.
2. Blanda med majonäsen.
3. Använd ett glas eller annat runt föremål för att ta ut rundlar från brödskivorna.
4. Det behövs tre rundlar för varje bakelse. Bred röran på den understa och lägg på den andra rundeln. Lägg röra även på denna och lägg på den tredje rundeln.
6. Hacka persiljan.
7. Bred på ett tunt lager majonäs runtom bakelsen och ovan på.
8. "Rulla" bakelsen i persiljan så att persiljan fastnar och täcker sidorna. Det är oväntat trevligt med krossade ostbågar istället för persilja om man nu hellre skulle vilja ha det.
9. Garnera toppen med ett lager rom, en tunt skuren citronskiva, några räkor och en dillkvist.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.