Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk socker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
5 - 6 äpplen, ca 600 g
2 msk socker
1 - 2 tsk grovstött kardemumma
200 g mandelmassa
2 ägg
0,5 dl socker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och låt svalna något. Tillsätt mjöl, socker, bakpulver och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
3. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda äppelklyftorna med socker och kardemumma och lägg i pajformen.
4. Riv mandelmassan. Vispa ägg och socker och rör ned mandelmassan. Bred sedan ut smeten över äppelklyftorna. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
5. Servera pajen något avsvalnad med t ex en klick crème fraîche smaksatt med vaniljsocker.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng