Placeholder

Kardemummaäpplen med mandeltäcke

Ingredienser

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk socker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
5 - 6 äpplen, ca 600 g
2 msk socker
1 - 2 tsk grovstött kardemumma
200 g mandelmassa
2 ägg
0,5 dl socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret och låt svalna något. Tillsätt mjöl, socker, bakpulver och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.

3. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda äppelklyftorna med socker och kardemumma och lägg i pajformen.

4. Riv mandelmassan. Vispa ägg och socker och rör ned mandelmassan. Bred sedan ut smeten över äppelklyftorna. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

5. Servera pajen något avsvalnad med t ex en klick crème fraîche smaksatt med vaniljsocker.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr