125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
2 tsk kardemumma
5 dl vetemjöl
1 - 2 dl hallon
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, kardemumma och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Sprid ut hallonen över smeten och tryck ned dem litet lätt. Sockra ovanpå om du vill ha dem litet sötare.
4. Grädda kakan längst ned i ugnen 35 - 40 minuter. Skär upp kakan i rutor när den svalnat.
5. Ät rutorna som de är eller servera dem med en klick vispgrädde eller vaniljsås.
Ca 24 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng