Placeholder

Kardemumma- och hallonrutor

Ingredienser

125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
2 tsk kardemumma
5 dl vetemjöl
1 - 2 dl hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, kardemumma och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Sprid ut hallonen över smeten och tryck ned dem litet lätt. Sockra ovanpå om du vill ha dem litet sötare.

4. Grädda kakan längst ned i ugnen 35 - 40 minuter. Skär upp kakan i rutor när den svalnat.

5. Ät rutorna som de är eller servera dem med en klick vispgrädde eller vaniljsås.

Ca 24 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.