Karamelliserad vaniljkräm
(3) Röster
Portioner: Ca 5 dl
Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser:
225 g mjölk (2,25 dl)
150 g vispgrädde (1,5 dl)
135 g strösocker (1,5 dl)
1 tsk salt
20 g majsstärkelse (2,5 msk)
25 g strösocker (2 msk)
1 litet ägg
2 äggulor
1 tsk vaniljpasta
25 g smör rumstempererat
Instruktioner:
1. Koka upp mjölk och grädde och ställ åt sidan.
2. Häll den första delen socker i en tjockbottnad kastrull och låt det långsamt smälta på medelvärme tills det blir flytande och gyllene. Häll sakta ner den varma gräddmjölken i det smälta sockret medan du vispar. Det kommer att bubbla upp ordentligt så välj en stor kastrull. Se till att det smälter och blir helt klumpfritt. Om det är klumpar, värm det långsamt till allt smält. Ställ åt sidan.
3. Rör snabbt ihop salt, majsstärkelse, den andra delen strösocker ägg, äggulor och vaniljpasta med en. visp. Häll i den varma vätskan i äggröran medan du vispar. Häll tillbaka i kastrullen, låt det sjuda långsamt tills det tjocknar.
4. Tag från värmen och rör ner smöret. Låt krämen bli kall i kylskåpet.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng