Kantarelltoast med picklad rödlök!

Ingredienser

4 skivor surdegsbröd
300 gram kantareller
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad timjan
smör
4 skivor prästost, långlagrad

Picklad rödlök:

1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 st rödlökar

Gör så här

Börja med löken. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills den kallnat. Står sig i 1-2 veckor i kyl. Sätt ugnen på 250 grader. Stek brödskivorna i smör och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Stek kantarellerna i smör, salta och peppra och strö över timjan mot slutet. Fördela kantarellerna på bröden och lägg på osten. Gratinera högt upp i ugnen tills osten har smällt. Servera med picklad rödlök. Garnera med färsk timjan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.