4 skivor surdegsbröd
300 gram kantareller
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad timjan
smör
4 skivor prästost, långlagrad
Picklad rödlök:
1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 st rödlökar
Börja med löken. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills den kallnat. Står sig i 1-2 veckor i kyl. Sätt ugnen på 250 grader. Stek brödskivorna i smör och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Stek kantarellerna i smör, salta och peppra och strö över timjan mot slutet. Fördela kantarellerna på bröden och lägg på osten. Gratinera högt upp i ugnen tills osten har smällt. Servera med picklad rödlök. Garnera med färsk timjan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…