FÄRDIGKÖPT PAJDEG
(PAJDEG:
3dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten)
FYLLNING:
300 g kantareller
2 gula lökar
2 msk smör
salt, peppar
1 dl riven smakfull ost
ÄGGSTANNING:
1 dl vispgrädde
1½ dl mjölk
3 ägg
Garnera med kantareller(+ev blåbär)
UGN: 225 grader
GÖR SÅ HÄR:
1. Köpt pajdeg: Kavla ut degen och lägg i en pajform, 24 cm i diam. Nagga botten och förgrädda i 10 min.
2. Fyllning: Stek svampen i smör. Skala, dela och skiva löken och låt fräsa med svampen en stund. Salta och peppra. Lägg fräset i pajformen och strö över ost.
3. Äggstanning: Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar. Häll i formen. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 min. Garnera med stekta kantareller (och ev. blåbär)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…