KANTARELLPAJ

Ingredienser

FÄRDIGKÖPT PAJDEG
(PAJDEG:
3dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten)
FYLLNING:
300 g kantareller
2 gula lökar
2 msk smör
salt, peppar
1 dl riven smakfull ost
ÄGGSTANNING:
1 dl vispgrädde
1½ dl mjölk
3 ägg
Garnera med kantareller(+ev blåbär)
UGN: 225 grader

Gör så här

GÖR SÅ HÄR:
1. Köpt pajdeg: Kavla ut degen och lägg i en pajform, 24 cm i diam. Nagga botten och förgrädda i 10 min.

2. Fyllning: Stek svampen i smör. Skala, dela och skiva löken och låt fräsa med svampen en stund. Salta och peppra. Lägg fräset i pajformen och strö över ost.

3. Äggstanning: Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar. Häll i formen. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 min. Garnera med stekta kantareller (och ev. blåbär)

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.