FÄRDIGKÖPT PAJDEG
(PAJDEG:
3dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten)
FYLLNING:
300 g kantareller
2 gula lökar
2 msk smör
salt, peppar
1 dl riven smakfull ost
ÄGGSTANNING:
1 dl vispgrädde
1½ dl mjölk
3 ägg
Garnera med kantareller(+ev blåbär)
UGN: 225 grader
GÖR SÅ HÄR:
1. Köpt pajdeg: Kavla ut degen och lägg i en pajform, 24 cm i diam. Nagga botten och förgrädda i 10 min.
2. Fyllning: Stek svampen i smör. Skala, dela och skiva löken och låt fräsa med svampen en stund. Salta och peppra. Lägg fräset i pajformen och strö över ost.
3. Äggstanning: Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar. Häll i formen. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 min. Garnera med stekta kantareller (och ev. blåbär)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng