För: 6–8 personer
Bechamelsås:
50g smör
3–4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
salt, peppar, lökpulver
2 ägg
Övrig fyllning:
400g färska kantareller
2 gula lökar
200g getost
1 burk finkrossade tomater (400g)
2 tsk torkad oregano
120g rökt, skivad påläggsskinka
lasagneplattor
Smält smör i en kastrull och vispa i lite mjöl och mjölk vartefter till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar och lökpulver. Låt såsen svalna en aning och rör sedan i äggen.
Rensa kantarellerna och dela de största. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan försvunnit. Ha i en klick smör som får steka in. Smaka av med salt och peppar. Ös över i en bunke. Hacka gul lök och låt den mjukna i smör på låg värme i en stekpanna. Blanda löken med svampen.
Fördela ut ett lager svamp och lök i botten av en ugnsfast form. Skala och skiva getosten och fördela ut hälften ovanpå svampen. Häll på hälften av de krossade tomaterna och smula över oregano. Lägg ut skivor med skinka. Täck med lasagneplattor och skeda över hälften av bechamelsåsen. Upprepa proceduren och avsluta med bechamelsås på toppen. Grädda i 225°C i 40 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…