100 g smält, avsvalnat smör
3 dl socker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg
1,5 tsk stötta kardemummakärnor
2,5 dl filmjölk
Kanelfyllning:
1,5 msk smält smör
1 msk kanel
4 msk socker
Garnering:
2 msk pärlsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, 23 - 24 cm.
2. Rör ihop smält smör och socker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ned det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda allt till en slät smet. Häll smeten i formen.
3. Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel och socker. Forma små kulor av kanelfyllningen och lägg ut dem på smeten. Strö över pärlsocker.
4. Grädda kakan längst ned i ugnen ca 45 minuter. Låt den svalna i formen.
Ca 12 minuter
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng