10 kanelbullar
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
7 dl mjölk
3 dl grädde
200 gr brynt smör
1 msk rörsocker
Vispgrädde med punch eller
Skär de torra bullarna i mindre bitar.
Smörj en ugnssäkerform. Lägg ut bullarna i den.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt mjölk, grädde och smöret.
Häll smeten över bullarna. Låt stå och dra minst i 40 min., gärna längre i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-60 min. Kolla efter 45 min. med en sticka om kakan är klar. Äggstanningen ska ha satt sig.
Strö över rörsocker.
Servera varm eller kall med vispad grädde smaksatt medpunch eller glass :)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng