150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
½ krm salt
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
Garnering
pärlsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösockret och rör om ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 20–28 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…