Kanelbulle På 1 Minut

Ingredienser

1 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk strösocker
50 gram smör
3-4 msk vatten
Fyllning
2 msk smör
3/4 tsk kanel
2 msk socker
1 msk pärlsocker

Gör så här

1. Blanda mjöl, bakpulvret och salt i en skål.
2. Tillsätt sockret.
3. Smält smöret och häll i det smälta smöret och vattnet blanda de torra ingredienserna.
4. Nu är det dags att knåda ihop degen. Knåda tills du har en formbar boll.
5. Om det är lite löst så tillsätt lite mer mjöl. Om det är lite hårt så tillsätt lite mer vatten.
6. Pudra lite mjöl på en skärbrädan och kavla ut degen till en lång remsa, cirka 8 centimeter bred och några millimeter tjock.
7. Blanda ihop smör, kanel och sockret till en fyllning och bred massan jämt på degen.
8. Vik in ena kanten så inte all fyllning stannar kvar i bullen rulla ihop till en fin kanelbulle.
9. Plasera din bulle i en lätt smörad mugg och ha på pärlsockret ( kan gå med vanligt socker).
10. Ställ in bullen oövertäckt i mikron i ca 1 minut och om den behöver mer tid i mikron så kör i 5 sekunder.
11. Dags att avnjuta din knäckiga kanelbulle.

Betyg (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.