1 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk strösocker
50 gram smör
3-4 msk vatten
Fyllning
2 msk smör
3/4 tsk kanel
2 msk socker
1 msk pärlsocker
1. Blanda mjöl, bakpulvret och salt i en skål.
2. Tillsätt sockret.
3. Smält smöret och häll i det smälta smöret och vattnet blanda de torra ingredienserna.
4. Nu är det dags att knåda ihop degen. Knåda tills du har en formbar boll.
5. Om det är lite löst så tillsätt lite mer mjöl. Om det är lite hårt så tillsätt lite mer vatten.
6. Pudra lite mjöl på en skärbrädan och kavla ut degen till en lång remsa, cirka 8 centimeter bred och några millimeter tjock.
7. Blanda ihop smör, kanel och sockret till en fyllning och bred massan jämt på degen.
8. Vik in ena kanten så inte all fyllning stannar kvar i bullen rulla ihop till en fin kanelbulle.
9. Plasera din bulle i en lätt smörad mugg och ha på pärlsockret ( kan gå med vanligt socker).
10. Ställ in bullen oövertäckt i mikron i ca 1 minut och om den behöver mer tid i mikron så kör i 5 sekunder.
11. Dags att avnjuta din knäckiga kanelbulle.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng