1 röd jäst
6 dl röd mjölk
1 ägg + 1-2 ägg till gräddningen.
2 dl socker
ca 150 gr margarin/ smör + ca 70 gr till bakningen. ( rumsvarmt)
ca 1,7 kg vetemjöl
en nypa salt
1-2 tsk kardemumma
pärlsocker
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till fingervarmt, 37 g
3. Häll i mjölken i bunken och vispa, knäck i ägget, kardemumma, salt, socker och vispa.
4. Smält margarinet / smör och låt det svalna något.
5. Blanda ner vetemjöl och margarin om vartannat, arbeta nu med händerna.
6. Till slut är degen klar när degen är lite kladdig och den lossnar från händerna.
7. Låt degen jäsa under en bakhandduk i ca 40 min.
Ett Tips: Ha inte för mycket mjöl i degen, det brukar jag ha när degen har jäst och jag ska bearbeta den.Då blir bullarna luftigare och goda.
8. Ta upp degen på bakbordet.Dela den i 2 delar, då är det lättare att jobba med den. Är degen lös ha på lite mjöl, kavla ut degen till en stor fyrkant, bred på smör/ margarin, strö på socker och kanel. Ta tag i kanterna och lyft över halva degen så det blir en hel-
Sedan kavlar du igen.
Sedan tar du spritsen och delar degen i långa remsor, rulla från ena håller till den andra så det blir en spiral bulle.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, inte så tätt ihop annars fastnar bullarna i varann under jäsningen och gräddningen.
9. Låt bullarna jäsa ca 5 min , sedan gräddas dem i ca 5-7 min beroende på ugn, ugnsvärme 175-225 . Mitten av ugnen. Pensla med vispat ägg och pärlsocker.
Jag tycker om lagom gyllenbruna bullar .
Lycka till!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…