500 g kalvinnanlår
200 g färska champinjoner
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
2 msk smör
ca 1 dl marsalavin
eller torrt vitt vin
1 krm basilika
1 krm oregano
1 knippe persilja
1. Skär kalvköttet i 0,5 cm tjocka skivor och klappa ut dem lätt. Ansa och skiva champinjonerna. Vänd köttet i mjöl kryddat med salt och peppar och stek köttskivorna gyllenbruna i brynt smör ca 4 minuter/sida.
2. Flytta över dem till en panna som är trevlig att sätta på bordet.
3. Fräs hastigt upp champinjonerna i steksmöret, tillsätt vin och örtkryddor och låt sjuda ett par minuter.
4. Häll de vindoftande champinjonerna över kalvschnitzlarna. Strö över rikligt med finhackad persilja och avnjut rätten med sparris, ärter och kokt ris.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…