Placeholder

Kalvschnitzel Romana

Ingredienser

500 g kalvinnanlår
200 g färska champinjoner
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
2 msk smör
ca 1 dl marsalavin
eller torrt vitt vin
1 krm basilika
1 krm oregano
1 knippe persilja

Gör så här

1. Skär kalvköttet i 0,5 cm tjocka skivor och klappa ut dem lätt. Ansa och skiva champinjonerna. Vänd köttet i mjöl kryddat med salt och peppar och stek köttskivorna gyllenbruna i brynt smör ca 4 minuter/sida.

2. Flytta över dem till en panna som är trevlig att sätta på bordet.

3. Fräs hastigt upp champinjonerna i steksmöret, tillsätt vin och örtkryddor och låt sjuda ett par minuter.

4. Häll de vindoftande champinjonerna över kalvschnitzlarna. Strö över rikligt med finhackad persilja och avnjut rätten med sparris, ärter och kokt ris.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.