Placeholder

Kalvgryta med bacon och syltlök med parmesangremolata

Ingredienser

500 - 600 g grytbitar av
kalv eller nöt
1 finhackad gul lök
1 pkt bacon
2 msk koncentrerad kalvfond
3 dl rött vin
1 msk tomatpuré
2 dl vatten, ev mer
2 dl grädde
1 burk syltlök
2 lagerblad
salt
peppar

Parmesangremolata:
0,5 dl olivolja
0,5 dl finriven parmesan
0,5 dl finhackad persilja
skal av 0,25 citron
salt
peppar

Gör så här

1. Finhacka löken och stek den i en stekgryta. Tillsätt köttet och stek tills det fått fin färg.

2. Lägg i baconet och låt det också få fin färg. Tillsätt kalvfond, tomatpuré, vatten, grädde och lagerblad.

3. Låt småputtra ca 30 minuter och smaka av med salt och peppar.

4. Blanda alla ingredienser till gremolatan och låt dra en stund under tiden grytan puttrar.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr