1 1/2 kålhuvud
3 msk matfett
salt och peppar
3 msk sirap
900 gram köttfärs
4 dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Strimla kålen och smält matfettet i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att den inte bränns. Salta och peppra. Ringla över sirapen och ställ åt sidan medan ni blandar färsen.
Blanda färs, vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter och servera med potatis och lingonsylt :)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…