25 gramjäst
2.5 dlkallt vatten
1 mskolivolja el. annan matolja
1 msk(knappt) flytande honung
1 tsksalt
1 dlfiberhavregryn
1 dlvetekli
5 dlvetemjöl special
Garnering:
solrosfrö och ev. flingsalt
Gör så här:
1. Lös upp jästen i det kalla vattnet. Blanda i olivolja, honung, salt, havregryn, vetekli och sist vetemjöl. Kör degmaskinen några minuter och degen ska släppa från kanten. Rulla till 8 höga bollar (ca 87g per bulle) och lägg dem glest på en bakpappersklädd plåt. Pensla lite olivolja överst på bullarna. Täck med plastfolie över bullarna och sedan en bakduk. Ställ in plåten i kylen över natten.
2. Morgonen därpå: Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med vatten och strö över solrosfrön och ev. flingsalt. In med plåten i ugnen och grädda ca 10 min. medan du gör morgonbestyren. Njut av dem med ost på till frukostteet.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng