15 g jäst
4 dl morots- och rödbetsjuice (alternativt vanligt vatten)
3 tsk salt
1 dl rågsikt
1 dl rågmjöl
7 dl vetemjöl
Smula jästen i en degbunke och rör ut med vätskan. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop. Täck degen med en duk och låt jäsa i svalt skafferi eller kyl över natten.
Lägg degen i bakplåtsklädd brödform och jäs i ca 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen. 250 grader i 12 minuter, sänk därefter till 200 grader och grädda i ytterligare 40 minuter. Pensla med vatten när brödet tas ut, täck med bakduk medan brödet svalnar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…