7 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
3,5 dl vatten, kallt
1 dl Valnötter
1 dl Solrosfrön
5 g färsk jäst
Ugn 225 grader C
Blanda alla ingredienser arbeta ihop degen tills den är kletig. Jäs degen 12 timmar i rumstemperatur med lock.
Häll ut degen på mjölat bakbord och packa degen som ett packet så alla sidor är täckta med mjöl.
Mjöla en bakduk och lägg brödet i den för att jäsa 2 timmar till.
Låt grytan vara i ugnen under uppvärmning, lägg i brödet och låt grädda 30 minuter. Ta sedan av locket häll i vatten i ugnen och grädda 15 min till.
Klar vid innertemperatur på 95 grader.
Svalna på galler
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng