Placeholder

Kallgäst Bröd Gjutjärnsgryta

Ingredienser

7 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
3,5 dl vatten, kallt
1 dl Valnötter
1 dl Solrosfrön
5 g färsk jäst

Gör så här

Ugn 225 grader C

Blanda alla ingredienser arbeta ihop degen tills den är kletig. Jäs degen 12 timmar i rumstemperatur med lock.

Häll ut degen på mjölat bakbord och packa degen som ett packet så alla sidor är täckta med mjöl.
Mjöla en bakduk och lägg brödet i den för att jäsa 2 timmar till.

Låt grytan vara i ugnen under uppvärmning, lägg i brödet och låt grädda 30 minuter. Ta sedan av locket häll i vatten i ugnen och grädda 15 min till.

Klar vid innertemperatur på 95 grader.

Svalna på galler

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.