Källarfrallor – 16 st.

Ingredienser

50 g Jäst
0,5 l Vatten
1 msk Socker
1,5 tsk Salt
3 msk Olja (Oliv för mer smak)
13 dl Vetemjöl

Gör så här

Ugn: 250 grader

1) Smula ner jästen i en bunke.

2) Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) , häll över jästen och rör om tills jästen löst sig.

3) Häll i resterande ingredienser.

4) Baka på mjölat bakbord, knåda degen smidig, forma till en lång rulle och skär i 16 lika stora bitar.

5) Rulla eller platta till varje bit med handel. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk 40 minuter.

6) Grädda bullarna 10-12 minuter. Låt svalna under duk på galler.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr