50 g Jäst
0,5 l Vatten
1 msk Socker
1,5 tsk Salt
3 msk Olja (Oliv för mer smak)
13 dl Vetemjöl
Ugn: 250 grader
1) Smula ner jästen i en bunke.
2) Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) , häll över jästen och rör om tills jästen löst sig.
3) Häll i resterande ingredienser.
4) Baka på mjölat bakbord, knåda degen smidig, forma till en lång rulle och skär i 16 lika stora bitar.
5) Rulla eller platta till varje bit med handel. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk 40 minuter.
6) Grädda bullarna 10-12 minuter. Låt svalna under duk på galler.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng