Kaffeknäcke med svarta linser

Ingredienser

Baka ett mustigt knäckebröd med kaffe. De svarta linserna ger extra krispighet.

Recept från Lina Wallentinsons bok ”Baka med grönsaker.”

1 portion i receptet blir en plåt med knäcke.

1 p

0.75 dl svarta linser
0.5 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
0.5 dl sesamfrön, gärna svarta
1 msk vallmofrön
1.5 msk fiberhusk
0.75 tsk salt
2 msk olivolja
2 msk honung
1.5 dl kokhett vatten
0.5 dl bryggt kaffe, gärna espresso
flingsalt, att strö över

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.
Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl.
Blanda alla torra ingredienser och linserna. Tillsätt olja, honung, vatten och kaffe och blanda väl.
Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lyft över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret. Strö eventuellt lite flingsalt över.
Baka knäcket i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Ta ut plåten, vänd knäcket och grädda ytterligare 5–10 minuter, eller tills knäcket är knaprigt. Passa mot slutet så att det inte bränns. Knäcket kan gärna stå kvar på eftervärmen och torka ordentligt. Låt svalna på galler. Bryt i bitar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr