Baka ett mustigt knäckebröd med kaffe. De svarta linserna ger extra krispighet.
Recept från Lina Wallentinsons bok ”Baka med grönsaker.”
1 portion i receptet blir en plåt med knäcke.
1 p
0.75 dl svarta linser
0.5 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
0.5 dl sesamfrön, gärna svarta
1 msk vallmofrön
1.5 msk fiberhusk
0.75 tsk salt
2 msk olivolja
2 msk honung
1.5 dl kokhett vatten
0.5 dl bryggt kaffe, gärna espresso
flingsalt, att strö över
Sätt ugnen på 150 grader.
Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl.
Blanda alla torra ingredienser och linserna. Tillsätt olja, honung, vatten och kaffe och blanda väl.
Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lyft över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret. Strö eventuellt lite flingsalt över.
Baka knäcket i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Ta ut plåten, vänd knäcket och grädda ytterligare 5–10 minuter, eller tills knäcket är knaprigt. Passa mot slutet så att det inte bränns. Knäcket kan gärna stå kvar på eftervärmen och torka ordentligt. Låt svalna på galler. Bryt i bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng