150 gram smör
3 ägg
3 dl socker
2 msk pepparkakskryddor
1/2 tsk mald ingefära (kan uteslutas)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Pepparkaks och kaffetopping:
100 gram smör
1 msk pepparkakskryddor
2 tsk snabbkaffe
3 ½ dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Gör såhär:
1) Smält smöret Vispa sedan samman ägg och strösocker tills du har en fluffig ljugul smet.
2) Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Rör runt med en slickepott till du har en seg smet.
3) Häll i mjölk och smöret. Rör runt med slickepott tills du har en jämn smet.
4) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Jag tycker den här >>ugnsformen<< är jättebra. Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 20-30 min. Känns med en sticka, kakan ska vara torr rakt igenom. Medan du har kakan i ugnen så kan du förbereda toppingen till din kaka. Smält smöret. Häll sedan snabbkaffet, kryddor och florsocker. Rör runt. Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på toppingen på kakan. Avsluta med att strö på kokosflingor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng