Jordgubbstårta

Ingredienser

TÅRTBOTTEN, 4 st
150 g margarin (Carlshamn)
6 dl vetemjöl
4 dl strösocker
2 dl kikärtsspad
1,5 dl havremjölk
4 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljpulver
1 tsk salt

Ströbröd
Margarin att smöra formarna med

- - -

FYLLNING (funkar men ska förbättras)
1 paket Oatly vaniljsås
Jordgubssylt

- - -

GRÄDDSPRITS
3 dl strösocker
4 tsk Dr Oetker vegegel
1 dl pressad citronsaft
0.5 dl vatten
1,5 dl Alpro soya cuisine matlagningsgrädde
4 dl Alpro soya cuisine vispbar (inte Aito eller Planti)

- - -

TOPPING
750g färska jordgubbar

Gör så här

Ugn 175°
Gräddspritsen ska förberedas minst 5 timmar innan.

GRÄDDSPRITS
I en mindre skål:
Blanda ut vegegelen med citronsaften
Tillsätt vatten + matlagningsgrädden och rör om

Lägg sockret i en kastrull
Tillsätt allt som ligger i den mindre skålen och rör om

Koka upp under omrörning tills allt tjocknar.
Det ska koka i ca 1,5 minuter.

Häll över blandningen i en stor skål och ställ in i kylskåpet i 15 minuter.

Vispa den andra grädden fluffigt.
Vänd ned grädden i skålen som står i kylen och blanda väl med en slev (vispa ej).

Låt stå i kylen minst 4 timmar.
Det går bra att stå över natten. Blandningen kommer kännas hård på morgonen men det är bara att röra om med en sked så blir den perfekt.

- - -

TÅRTBOTTEN
Smörj och bröa tårtformarna (även om det är teflon för smeten fastnar ganska ordentligt)

Vispa strösocker och kikärtsspad vitt och pösigt, det ska tjockna men inte bli marängsmet.

Blanda i en skål:
Vetemjöl
Bakpulver
Vaniljsocker
Salt

Smält margarinet

Häll ned i den första skålen:
Margarin
Havremjölk
Den torra blandningen
...vispa ganska försiktigt tills smeten är jämn utan att överarbeta.

Häll smeten i en spritspåse och klipp ett hål direkt i påsen.
Spritsa smeten över tårtformarna eftersom det lätt blir för mycket annars då smeten inte är så rinnig.
2 till 2,5 dl per 20cm form.
Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter.

- - -

FYLLNING
Dela jorgubbarna på mitten
Vispa vaniljsåsen från Oatly fluffig
Lägg vaniljkrämen i en spritspåse och använd ingen metallsprits utan klipp ett mindre hål direkt i påsen. Spritsa pga att det blir för mycket annars.
Lägger man på för mycket sylt eller vaniljkräm så pressas det ut från sidorna när man lägger på nästa tårtbotten. Det kommer dock alltid åka ut lite på sidorna som man kan torka bort.

- - -

UPPBYGGNAD
Tårtbotten
Tunt lager jordgubbssylt
Spritsa vaniljkrämen ovanpå
Upprepa 2 gånger
Lägg på översta tårtbotten
Smeta ett lager av grädden så att jordgubbarna har något att fastna på.
Lägg på alla jordgubbar (ej blöta) men lämna 3 cm tomt längsmed kanten.
Spritsa grädden med Wilton 1M.
Spritsa grädden från kantens topp (inte hela vägen in till jordgubbarna) och nedåt.
Spritsa ett sicksack-lager med grädde mellan jordgubbarna och kanten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.